Пік ще не пройдено: у ВООЗ звернулися до світу з новим попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Пік ще не пройдено: у ВООЗ звернулися до світу з новим попередженням

Пік ще не пройдено: у ВООЗ звернулися до світу з новим попередженням
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує, що пік поширення коронавірусу COVID-19 планетою ще попереду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами представниці ВООЗ — докторки Маргарет Гарріс, епіцентрами епідемії стали Європи та США.

"Загалом у світі близько 90% випадків йдуть з Європи та Сполучених Штатів. Тож ми однозначно ще не бачимо пік", - підкреслила речниця.

Згідно з даними організації, нові випадки також реєструють навіть у Китаї, який став джерелом пандемії у січні. Утім, ці нові інциденти пов'язані з прибуттям у країну інфікованих громадян з-за кордону. Наймасштабнішим таким джерелом для КНР стала Росія.

"Нам дійсно не слід очікувати вакцину щонайменше у наступні 12 місяців чи навіть більше", - підкреслила Гарріс.

нагадаємо, станом на 14 квітня у світі зареєстрували близько 1,9 мільйона випадків COVID-19. Такі дані надає Університет Джона Гопкінса. З них померли близько 120 тисяч людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародна команда науковців нещодавно встановила, що через COVID-19 у людини можуть виникати два різновиди пневмонії. Інфекцію можна лікувати ефективніше, якщо визначати, який саме тип уразив організм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?