Пилова буря в Києві: пояснення та рекомендації від мерії
Категорія
Україна
Дата публікації

Пилова буря в Києві: пояснення та рекомендації від мерії

Пилова буря в Києві: пояснення та рекомендації від мерії
Джерело:  online.ua

Днем у четвер, 16 квітня, Київ накрила пилова буря - з офіційною заявою виступила міська державна адміністрація. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу мерії.

За офіційними даними, сила вітру сягає від 17 до 22 метрів на секунду. Хмара пилу з'явилася над столицею саме завдяки цьому урагану.

"Таке погодне явище зумовлене змінами клімату: безсніжна зима, відсутність звичної норми опадів. Як наслідок – повітряна ерозія ґрунтів, зниження рівня ґрунтових вод, що і є причинами утворення пилу, який у столицю приніс північно-західний вітер", - зазначили в КМДА.

Вони оприлюднили рекомендації фахівців на цей випадок:

  • закрити щільно усі вікна, прибрати з балконів та лоджий предмети, які можуть випасти;

  • на вулиці слід триматися якомога далі від рекламних щитів, ЛЕП, дерев та інших конструкцій;

  • у разі надзвичайно потужного вітру варто укритися у найближчому приміщенні чи природному укритті;

  • автомобілістам слід уникати паркування поряд з деревами чи штучними конструкціями.

Водночас мерія нагадала про чинні карантинні обмеження.

"Зокрема, не виходити з дому без нагальної потреби. Наголошуємо, що ефективність впроваджених протиепідемічних заходів залежить від свідомого ставлення кожного до ситуації, до свого здоров’я та безпеки", - вважають посадовці.

Як повідомляв ONLINE.UA, на в'їздах до Києва облаштували систему КПП, на яких перевірятимуть автомобілі - легкові, автобуси та вантажівки. Перш за все мірятимуть температуру тіла людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?