Пішли в Керч, щоб підірвати міст: Путін намалював Меркель і Макрону схему події в Керченській протоці
Категорія
Політика
Дата публікації

Пішли в Керч, щоб підірвати міст: Путін намалював Меркель і Макрону схему події в Керченській протоці

Пішли в Керч, щоб підірвати міст: Путін намалював Меркель і Макрону схему події в Керченській протоці

Російський глава Володимир Путін як і раніше залишається при своїй думці щодо ситуації в Азовському морі і продовжує доводити, що російські прикордонники нібито обгрунтовано затримали українські кораблі і моряків в Керченській протоці. На полях саміту G20 він навіть наочно намалював схему з українськими кораблями для канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, щоб ті повірили в його правоту, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що Путін продемонстрував ситуацію в Керченській протоці, намалювавши її схему. Він зобразив українські кораблі, які нібито пішли в Керч, щоб підірвати міст.

"Наші прикордонники почали їх витісняти тільки тому, що вони пішли в Керч. Хоча при цьому багато разів публічно говорили про те, що міст збираються підірвати. А що прикордонникам було робити? На вимоги зупинитися не підкоряються, почали тікати в нейтральні води", - пізніше підтвердив свою позицію щодо нападу російських прикордонників на українські кораблі Путін під час прес-конференції за підсумками саміту G20.

Пєсков уточнив, що Меркель за підсумками переговорів з Путіним заявила про готовність сприяти вирішенню ситуації в Азовському морі та Керченській протоці і також виступила за звільнення захопленних українських моряків, але Путін заявив, що це питання можна буде піднімати пізніше, тільки після того, коли відбудеться суд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідери "двадцятки" підписали декларацію за підсумками саміту G20, в якій зазначено, що через ситуацію в Керченській протоці будуть проводитися переговори в "нормандському форматі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?