Пішов з життя письменник-сатирик Михайло Жванецький
Категорія
Культура
Дата публікації

Пішов з життя письменник-сатирик Михайло Жванецький

Пішов з життя письменник-сатирик Михайло Жванецький
Джерело:  online.ua

6 листопада офіційно стало відомо, що на 87-му році життя помер відомий письменник-сатирик Михайло Жванецький. Про це повідомили його близькі друзі, а також концертний директор Олег Сташкевич. Варто зазначити, що ще на початку жовтня 2020 року Жванецький заявив, що вирішив завершити концертну діяльність через вік і втрату працездатності. Окрім того, в одному з інтерв'ю сатирик розповів про дуже погане самопочуття. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Дождь".

Варто звернути увагу на те, що Михайло Жванецький народився в Одесі та дуже часто називав себе радянським і російським письменником українського походження. Сатирик є почесним громадянином Одеси, народним артистом України, заслуженим діячем мистецтв Росії. Також відомо, що очільник Кремля Володимир Путін нагородив Жванецького орденом "За заслуги перед Вітчизною" III ступеня 27 лютого 2019 року.

Цьогоріч, у березні, Жванецькому виповнилося 86 років, виступати на сцені він почав у 1960-х. Він писав монологи та мініатюри, з якими виступав на сцені і телебаченні. З 1988 він був художнім керівником Московського театру мініатюр, президентом Всесвітнього клубу одеситів.

Михайло Жванецький — автор збірок "Моя Одеса", "Рік за два", а також п’ятитомного Зібрання творів. Останні роки разом з родиною проживав у Москві.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 жовтня стало відомо про смерть мера міста Бориспіль Київської області Анатолія Федорчука, який боровся у лікарні з коронавірусом COVID-19. Політик брав участь у місцевих виборах, 25 жовтня, на відповідну посаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?