Пішов з життя відомий український фотограф Віктор Марущенко
Категорія
Культура
Дата публікації

Пішов з життя відомий український фотограф Віктор Марущенко

Пішов з життя відомий український фотограф Віктор Марущенко
Джерело:  online.ua

Вночі 29 вересня пішов з життя талановитий український фотограф та засновник Школи фотографії Віктор Марущенко. Не можна не згадати про те, що митець був учасником понад 60 персональних і групових фотовиставок в Швейцарії, Німеччині, Франції, США, Канаді, Бразилії, Чилі, Словаччини, Росії, Україні, а також учасником бієнале у Венеції (2001) і Сан-Паулу (2004). Світлини Марущенко знаходяться в колекціях музеїв, галерей і приватних колекціонерів. Трагічну звістку повідомили представники Школи фотографії на офіційній сторінці у Фейсбук. Митцю було 74 роки, його не стало після тривалої хвороби, про це розповіли колеги фотографа декілька тижнів тому, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні вночі не стало засновника нашої Школи - Віктора Марущенко. Ми запам'ятаємо його таким: Майстром своєї справи і Людиною з великої літери. Висловлюємо найщиріші співчуття його рідним і близьким. Школа фотографії Віктора Марущенка продовжує працювати. Навіки в наших серцях", - йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, що Віктор Марущенко народився в Новосибірську (Росія) в 1946 році, з 1951 року жив в Києві.
У 1975 році він здобув вищу технічну освіту. Наприкінці 90-х років працював фотокореспондентом газети "День". З 1999 року очолював Київську організацію фотохудожників України.

6 вересня 2020 року колеги Віктора Марущенка повідомили, що йому потрібна термінова допомога.

"Любі друзі! Потрібна допомога! Всі ви знаєте відомого українського фотографа Віктора Марущенка, його внесок в розвиток української фотографії та освіту. Станом на сьогодні Віктору Марущенко потрібна наша з Вами допомога. Важка хвороба, яка потребує тривалого лікування. І, на жаль, дорогого", - розповіли представники Школи фотографії.

За життя митця лікарі боролися до останнього, однак 29 вересня стало відомо про його смерть. Про місце і час прощання з Віктором Марущенком обіцяють повідомити на сторінці Школи фотографії, як тільки це буде відомо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 серпня офіційно стало відомо про смерть видатного українського науковця Бориса Патона. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?