Пішов з життя відомий український журналіст
Категорія
Україна
Дата публікації

Пішов з життя відомий український журналіст

Пішов з життя відомий український журналіст
Джерело:  online.ua

2 червня помер талановитий журналіст, дослідник історії українського телебачення та член Національних спілок журналістів і кінематографістів України Іван Мащенко. Йому було 80 років. Інформацію про смерть чоловіка підтвердили його рідні, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що родичі не уточнили, що саме стало причиною смерті.

Відомо, що свій творчий шлях Мащенко розпочав у Криму – на обласному радіо і в газетах. Там же він закінчив відділення телебачення в Сімферопольському університеті.

"У 28 років очолив Запорізьку обласну студію телебачення, роботою якої керував вісім років. Потім переїхав працювати у Київ – у Держкомітет з питань радіомовлення і телебачення.Мащенко також написав кілька книг з історії розвитку українського телебачення: "Телебачення прямого ефіру", "Глобальне телебачення", "Українське телебачення: штрихи до портрета".Він доклав чимало зусиль до законодавчого становлення журналістики. Мащенко був провідним автором проекту базового Закону "Про телебачення і радіомовлення" (1993 року) та долучився до розробки ще шести законопроектів у сфері ЗМІ", - сказано в повідомленні.

Ще 16 років тому Іван Мащенко був нагороджений Національною премією "Телетріумф" у номінації "За внесок у розвиток українського телебачення".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 січня в Києві помер журналіст Микола Бабич, який був заступником керівника економічних новин УНІАН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?