Після скандалу з РФ українська делегація збирається до Німеччини - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Після скандалу з РФ українська делегація збирається до Німеччини - відома причина

Після скандалу з РФ українська делегація збирається до Німеччини - відома причина
Джерело:  online.ua

Очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак та глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба планують здійснити візит до Берліна. За словами Єрмака, це відбудеться у найближчі тижні. Окрім того, наголошуєтьс, що головною метою такої поїздки є продовження консультацій про підвищення ефективності роботи переговірників у мінському та нормандському форматах. З такою заявою голова ОПУ виступив під час відеозустрічі з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, Андрій Єрмак та Дмитро Кулеба хочуть зустрітися з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом та помічником Ангели Меркель з зовнішньополітичних питань Яном Хеккером. Що важливо розуміти, перед цим до Берліну на переговори прилітав Дмитро Козак – так званий уповноважений Кремля з "українського питання". Зразу ж після цього Кулеба заявив, що переговри РФ та ФРН були таємними, проте українська сторона знала, що вони відбудуться. За словами українського дипломата, причиною візиту Козака до Німеччини стала відсутність прогресу у виконанні мінських угод, а також пропозиція Києва підвищити рівень представництва Тристоронньої контактної групи.

Що важливо розуміти, мінський процес останнім часом намагаються активізувати, підвищуючи рівень переговірників. Зокрема, туди залучені віцепрем'єр – міністр з окупованих територій, заступники профільних міністрів та голови комітетів Ради.Також до переговорів мають намір долучити представників окупованих територій. Втім, як обіцяє влада, це будуть не представники бойовиків, а вимушені переселенці, у рідних містах яких нині триває війна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ДНР "поставили Україну черговий ультиматум по Донбасу. Окупанти раптово почали наполягати на новому розведенні сил і засобів, звинувативши офіційний Київ в затягуванні переговорного процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?