Після виборів ситуація в Грузії почала стрімко загострюватися: чого вимагають люди
Категорія
Світ
Дата публікації

Після виборів ситуація в Грузії почала стрімко загострюватися: чого вимагають люди

Після виборів ситуація в Грузії почала стрімко загострюватися: чого вимагають люди
Джерело:  online.ua

Поліція Грузії неочікувано для всіх застосувала водомети проти протестувальників, які вимагають проведення нових парламентських виборів біля будівлі ЦВК. Місцеві журналісти стверджують, що спецзасоби були застосовані без попередження, коли люди наблизилася до огорож біля виборчої комісії. Після цього у них сталася словесна перепалка з представниками МВС. Окрім того, наголошується, що на місці вже мобілізували безпрецедентну кількість патрульних поліцейських і спецназу, однак мітингарі не здаються та роблять все можливе, щоб прорватися до будівлі ЦВК. Що цікаво, в МВС Грузії не втомлюються переконувати, що поліцейські застосували пропорційну силу у відповідь на насильницькі дії демонстрантів біля будівлі ЦВК Грузії в Тбілісі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Мтаварі"

"Протестувальники спробували увірватися в будівлю ЦВК, що добре видно на відеозаписах... Оскільки учасники акції застосовували насильницькі методи і не підкорялися вказівкам поліції, МВС застосувало пропорційну силу в межах своїх повноважень", — стверджують представники МВС Грузії.

Згідно з останніми даними, декілька тисяч людей, серед них й лідери опозиції, попрямували в бік ЦВК з проспекту Руставелі, де вони проводили мітинг проти результатів голосування 31 жовтня. Вони офіційно заявили, що мають намір блокувати виборчу адміністрацію доти, доки в країні не призначать нові вибори. Окрім того, очільники опозиції закликали керівництво "Грузинської мрії" почати з ними перемовини щодо проведення повторного голосування.

Що важливо розуміти, опозиція не визнає легітимність парламентських виборів. Політики заявляють про масові порушення і фальсифікацію підсумків. Згідно з попередніми даними ЦВК, більшу частину голосів на виборах отримала правляча партія "Грузинська мрія" - 48,23%, а за опозиційну коаліцію "Національний рух - Сила в єдності" віддали свої голоси 27,17%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стало відомо про новий гучний конфлікт між Україною та Грузією на тлі парламентських виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?