Питання у синхронізації: МВС назвало дату ймовірного відкриття кордонів
Категорія
Україна
Дата публікації

Питання у синхронізації: МВС назвало дату ймовірного відкриття кордонів

Питання у синхронізації: МВС назвало дату ймовірного відкриття кордонів
Джерело:  Сьогодні

У Міністерстві внутрішніх справ вважають, що ймовірною датою відкриття державних кордонів може стати 15 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "Сегодня".

За словами заступника міністра Антона Геращенка, рішення необхідно синхронізувати з іноземними колегами, оскільки одностороннє відкриття кордонів не має сенсу.

"Ви можете прийти, а наші прикордонники скажуть вам: ідіть. Втім у підсумку ви поцілуєте шлагбаум у Польщі або ще десь", - підкреслив він.

Посадовець пояснив, що лише кілька країн Європи дозволяють пересуватися через них транзитом. Інші країни не дозволяють в'їзд без посвідки на постійне проживання.

"Ви не можете, наприклад, зараз, поїхати в Італію, якщо у вас там немає посвідки на проживання. Тому питання відкриття наших кордонів буде синхронізуватися з відкриттям європейських", – зауважив Геращенко.

Наразі країни Євросоюзу фактично закриті для українців — щонайменше до 14 червня. Аналогічна ситуація і з Туреччиною.

Заступник міністра назвав закриття кордоном своєрідним стимулом для розвитку внутрішньої туристичної інфраструктури. В умовах неможливості виїзду за кордон доведеться обирати інші напрямки.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні почалися послаблення жорсткого карантинного режиму. Другий етап передбачається вже з 22 числа.

Станом на ранок 15 травня у країні підтвердили 17 330 інфікованих осіб. Протягом останніх тижнів показник зростав у середньому на 400 хворих щодня.

Як повідомляв ONLINE.UA, відновлення повноцінної роботи торгово-розважальних центрів у Києві спровокує появу нової небезпеки. За словами Валентина Мондриївського, заступника голови КМДА, це призведе до нового шляху поширення коронавірусу. Інші деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?