Південна Корея посилила обмеження експорту в РФ та Білорусь
Категорія
Економіка
Дата публікації

Південна Корея посилила обмеження експорту в РФ та Білорусь

Південна Корея посилила обмеження експорту в РФ та Білорусь
Джерело:  online.ua

Південна Корея розширила свої обмеження щодо експорту до Росії та Білорусі. Під обмеження потрапив ще 741 товар, який може бути використаний у військових цілях.

Джерело: Yonhap

Сеул посилив обмеження експорту до РФ та Білорусі

Повідомляється, що Південна Корея оголосила про рішення посилити контроль над експортом основних товарів промисловості до Росії та Білорусі. Такі обмеження вводяться у відповідь на вторгнення РФ в Україну.

До обмежень додали ще 741 товар, серед яких напівпровідники, хімічні речовини, сталь, автомобілі, техніка, квантові комп’ютери та інші речі.

Тож загалом до списку тепер належить 798 товарів.

Зазначається, що такий крок був зроблений через високу ймовірність використання зазначених товарів для озброєння та військових цілей.

Також в агентстві додали, що кожен окремий випадок розглядатиметься окремо.

Захід планує майже повністю обмежити експорт до РФ

Союзники США та України розглядають можливість майже повної заборони експорту до Росії, але схвильовані можливою помстою Москви та зближенням її з Китаєм.

Представники країн переконані, що це змінить існуючий режим санкцій та заборонить будь-який експорт до РФ. Зараз же експорт дозволений за умови відсутності санкцій.

Повідомляється, що у разі підтримання країнами G-7 цього кроку, доведеться узгодити винятки, серед яких ліки та сільськогосподарська продукція, які ймовірно все ж залишаться виключеними.

Наразі санкції майже вдвічі зменшили вартість експорту з ЄС і G-7 до Росії, обмеживши усе, від електроніки до предметів розкоші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?