Кіпр заморозив активи порушників антиросійських санкцій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кіпр заморозив активи порушників антиросійських санкцій

Кіпр заморозив активи порушників антиросійських санкцій
Джерело:  online.ua

Влада Кіпру застосувала жорсткі заходи щодо тих, хто допомагав Російській Федерації обходити західні санкції. Вжиті заходи включають заморожування активів як фізичних, так юридичних осіб.

Джерело: AFP

Кіпр заблокував активи помічників російських олігархів

Фінансовий комісар Кіпру Павлос Іоанну повідомив державному мовнику CyBC, що активи відповідних фізичних та юридичних осіб були заморожені.

Банки не могли не вжити тих заходів, які вони вжили... і уряд також діяв розсудливо, — сказав Іоанну.

Кіпрська грекомовна щоденна газета "Філефтерос" повідомила, що найбільший кредитор острова, Банк Кіпру, також "повідомив 4 000 клієнтів, які мають російські паспорти і не є резидентами країн ЄС, що їхні рахунки будуть закриті".

Острів на сході Середземного моря є домом для великої російської діаспори. Лімасол на південному узбережжі, який часто називають "Москвою на Середземному морі", вже давно став магнітом для російськомовних.

Британія і США наклали санкції на громадян і компанії Кіпру за те, що вони нібито допомагали російським олігархам приховувати свої активи після вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Як змінилися статки російських олігархів за рік війни в Україні

Російське вторгнення до України негативно вплинуло не тільки на загальний стан російської економіки, але і на особисті гаманці найбагатших людей РФ: за рік з від початку повномасштабних бойових дій вони втратили до 67 мільярдів доларів доходу.

Йдеться про фінансові збитки 23 російських мільярдерів, які від 24 лютого 2022 року втратили майже 20% від своїх сукупних статків - це в чотири рази перевищує динаміку втрат з боку інших багатії, які входять до списку Bloomberg Billionaires Index, пише видання.

В Bloomberg відзначили, що станом на 23 лютого минулого року російські мільярдери, які входили до топ-500 найбагатших людей світу, мали на своїх рахунках не менше 339 мільярдів доларів загального капіталу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?