Південна Корея розглядає варіант допомоги Україні летальною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея розглядає варіант допомоги Україні летальною зброєю

Південна Корея розглядає варіант допомоги Україні летальною зброєю
Джерело:  online.ua

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що Сеул розглядає варіанти щодо допомоги Києву летальною зброєю.

Джерело: Reuters

Корея розглядає різні варіанти щодо допомоги Україні

Юн Сук Йоль перебуває у США з робочим візитом, де під час промови в Школі імені Кеннеді Гарвардського університету сказав, що російське вторгнення є порушенням міжнародного права та прав українців.

Ми повинні довести, що такі спроби ніколи не досягнуть успіху, щоб заблокувати подальші спроби в майбутньому, - сказав він.

Йому поставили питання про можливість надання зброї Україні Південною Кореєю, на що Юн сказав, що країна уважно стежить за ситуацією.

Ми уважно стежимо за ситуацією, яка складається на полі бою в Україні, і вживатимемо належних заходів для дотримання міжнародних норм і міжнародного права. Зараз ми уважно стежимо за ситуацією і розглядаємо різні варіанти, - сказав він.

Корея вперше допустила військову допомогу Україні

Минулого тижня Юн сказав, що Сеул може розширити свою підтримку України, якщо вона зазнає широкомасштабного нападу на цивільне населення.

Якщо виникне ситуація, з якою міжнародне співтовариство не може миритися, наприклад будь-який широкомасштабний напад на мирних жителів, різанина чи серйозне порушення законів війни, нам може бути важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці, — сказав він.

Він не уточнив, що саме мається на увазі під масштабним нападом на цивільне населення, адже Україна регулярно потерпає від таких атак.

Наразі Південна Корея надає Україні лише гуманітарну та економічну допомогу, оскільки законодавство країни забороняє передачу озброєння країнам, які перебувають у стані війни.

У січні 2023 року під час візиту до Сеула генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав країну змінити своє законодавство та політику, як це вже зробили інші країни, та надати Україні зброю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?