Південна Корея у 8 разів збільшить фінансову допомогу Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Південна Корея у 8 разів збільшить фінансову допомогу Україні

Південна Корея у 8 разів збільшить фінансову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Південна Корея оголосила про фінансову допомогу України на 2024 рік. Сеул виділить Києву 394 млн доларів, що у вісім разів більше, ніж 2023 року.

Джерело: Reuters

Південна Корея збільшує фінансову допомогу Україні

У бюджеті Південної Кореї на 2024 рік вказано, що пакет допомоги Україні включає 130 мільярдів вон на відновлення, 260 мільярдів на гуманітарну допомогу та ще 130 мільярдів вон через міжнародні організації.

У Міністерстві економіки та фінансів Південної Кореї, пише Reuters, оголосили, що збільшення закордонної допомоги є частиною зусиль, спрямованих на допомогу південнокорейським компаніям вийти за кордон і захистити національні інтереси, такі як ланцюги поставок, і взяти на себе відповідальність як ключовий член світової спільноти.

Візит президента Південної Кореї в Україну

У липні Україну відвідав президент Південної Кореї Юн Сук Йоль, який оголосив про збільшення військових поставок і гуманітарної допомоги Україні.

Під час прес-конференції Юн сказав, що Південна Корея планує надати «більший масштаб військових поставок» Україні цього року після минулорічних поставок нелетальних товарів, таких як бронежилети та шоломи. Більше подробиць він не повідомив.

За його словами, він також буде співпрацювати з Києвом у таких проєктах, як будівництво інфраструктури, яке можуть забезпечити пільгові кредити Південної Кореї.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що обговорює експорт боєприпасів до США, але заявило, що частини повідомлення ЗМІ про те, що Сеул погодився відправити артилерійські снаряди до США для доставки в Україну, були неточними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?