Південна Корея вперше допустила можливість передачі зброї Україні — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея вперше допустила можливість передачі зброї Україні — Reuters

Південна Корея вперше допустила можливість передачі зброї Україні — Reuters
Джерело:  online.ua

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль допустив, що, окрім гуманітарної та економічної допомоги, які його країна надає Україні, Сеул може надати і військову підтримку.

Джерело: Reuters

Південна Корея назвала умови передачі зброї Україні

Юн дав інтерв’ю Reuters перед своїм державним візитом до США.

Президент Південної Кореї сказав, що уряд країни вивчає, як допомогти захистити та відновити Україну, подібно до того, як Південна Корея отримувала міжнародну допомогу під час Корейської війни 1950-53 років.

Якщо виникне ситуація, з якою міжнародне співтовариство не може миритися, наприклад будь-який широкомасштабний напад на мирних жителів, різанина чи серйозне порушення законів війни, нам може бути важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці, - сказав він.

Це перший раз, коли Сеул допустив надання Україні військової допомоги.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Південна Корея виключила можливість надання Україні летальної допомоги.

Причиною цього є вплив РФ на Північну Корею, а також велика кількість корейських компаній, які працюють на російському ринку. Також закони країни забороняють передавати зброю країнам, які знаходяться у стані війни.

Я вважаю, що не буде обмежень щодо обсягу підтримки для захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення як згідно з міжнародним, так і національним законодавством. Однак, враховуючи наші відносини зі сторонами, які беруть участь у війні, і розвиток подій на полі бою, ми вживемо найбільш відповідних заходів, - сказав південнокорейський лідер.

Допомога Південної Кореї Україні

На початку березня стало відомо, що Південна Корея дозволила Польщі передачу озброєння з південнокорейськими компонентами до України.

Цей дозвіл стосується передачі самохідної артилерійської установки Krab, оснащеної корейським шасі K9 Thunder.

У січні НАТО закликало Південну Корею надати військову підтримку Україні, зокрема боєприпаси.

У квітні 2022 року уряд Південної Кореї мав намір надати Україні гуманітарну допомогу на загальну суму 40 млн доларів.

У грудні 2022 року Південна Корея надіслала Україні 100 пікапів та п’ять міні-екскаваторів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?