Південна Корея збільшує військову та гуманітарну допомогу Україні до 150 млн доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея збільшує військову та гуманітарну допомогу Україні до 150 млн доларів

Південна Корея збільшує військову та гуманітарну допомогу Україні до 150 млн доларів
Джерело:  online.ua

Південна Корея у 2023 році збільшить обсяги військової та гуманітарної допомоги Україні. Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль під час візиту до Києва.

Джерело: брифінг Зеленського та Юн Сок Йоля

Південна Корея збільшить допомогу Україні

Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим, - сказав президент Південної Кореї.

Він повідомив, що у травні домовився з Зеленським про постачання необхідного обладнання для гуманітарного розмінування і країна продовжить це роботи.

Уряд Республіки Корея виділив минулого року 100 млн доларів на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме 150 млн доларів, - зазначив лідер Південної Кореї.

Також Корея планує збільшити допомогу у відновленні системи освіти України. Минулого року країна вирішила допомогти відновити зруйновані школи в Україні.

Також ми хотіли б надати Україні підтримку для майбутніх поколінь за допомогою стипендії двох президентів.

Південна Корея підтримала Формулу миру

Ми ознайомилися з Формулою миру, яку нам надали, і справді вважаємо, що її необхідно виконати. Особливо з огляду на те, що Корея намагається відігравати роль посередника в мирних самітах і зустрічах країн, що належать до так званого Глобального Півдня, - сказав президент.

Зеленський подякував Кореї за "готовність підтримати нашу освітню систему і дуже важливо, що Республіка Корея реально захищає людяність та освіченість".

Він також закликав Корею "проявити своє лідерство у створенні реабілітаційних центрів в Україні".

Окрім цього президент закликав Корею приєднатися до Декларації "Великої сімки" на підтримку країни.

Нагадаємо, що 15 липня до Києва з неоголошеним візитом прибули президент Південної Кореї Юн Сок Йоль та перша леді Кім Кьон Хі.

Юн відвідав місце масових убивств у Бучі та Ірпінь. Це перший візит президента Південної Кореї до України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?