Північна Корея показала новий підводний човен з ядерною зброєю — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея показала новий підводний човен з ядерною зброєю — фото

Північна Корея показала новий підводний човен з ядерною зброєю — фото
Джерело:  online.ua

Північна Корея провела церемонію спуску на воду нового підводного човна «Герой Кім Кун Ок». КНДР стверджує, що він здатний наносити тактичні ядерні удари.

Джерело: Bloomberg

КНДР заявила про побудову ядерної субмарини

Державні ЗМІ КНДР опублікували фотографії церемонії спуску човна на воду.

На події був присутній лідер Кім Чен Ин, який заявив, що хоче просування вперед у здатності свого флоту використовувати ядерну зброю.

З фото видно, що човен, ймовірно, має 10 труб для ракет і є модернізованим катером класу Romeo радянської розробки.

Інший підводний човен КНДР може запускати лише одну балістичну ракету.

Церемонія спуску підводного човна на воду означає початок нової глави у зміцненні військово-морських сил КНДР, - заявили держані ЗМІ країни.

Кім Чен Ин сказав, що підводний човен буде названо «Герой Кім Кун Ок» і він «виконуватиме свою бойову місію як один із основних підводних наступальних засобів військово-морських сил КНДР».

Реакція Південної Кореї на новий човен КНДР

Збройні сили Південної Кореї заявили, що не вірять, що субмарина готова до атак, а Північна Корея, можливо, намагається приховати деякі з її недоліків.

Грунтуючись на нашому аналізі зовнішнього вигляду північнокорейської субмарини на сьогоднішній день, схоже, вона збільшила розмір і форму деяких частин, таких як міст, щоб нести ракети. Але ми не віримо, що ним можна нормально керувати, і є ознаки обману або перебільшення, — йдеться в заяві Об’єднаного комітету начальників штабів.

Читайте также: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?