Північна Корея вдруге провалила запуск супутника-шпигуна
Категорія
Технології
Дата публікації

Північна Корея вдруге провалила запуск супутника-шпигуна

Північна Корея вдруге провалила запуск супутника-шпигуна
Джерело:  online.ua

КНДР вже вдруге за три місяці не змогла запустити супутник-шпигун. Цього разу причиною стали «помилка в системі екстреного підриву під час третього етапу польоту».

Джерело: Yonhap

Північна Корея знову не змогла запустити супутник

Пхеньян заявив, що запустив супутник-розвідник Malligyong-1, встановлений на новому типі ракети під назвою Chollima-1, але запуск не вдався через проблему, яка "не є великою проблемою з точки зору надійності каскадних двигунів та системи", повідомляє офіційне центральне інформаційне агентство Північної Кореї (KCNA).

Національне аерокосмічне агентство Північної Кореї планує з’ясувати причину несправності системи аварійного підриву та знову спробувати вивести супутник на орбіту в жовтні.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї закликало Північну Корею відмовитися від свого плану щодо запуску супутника.

Ми глибоко шкодуємо, що, незважаючи на неодноразові попередження з боку міжнародної спільноти, Північна Корея вкотре оголосила про свій намір провести запуск. Ми закликаємо їх негайно відкликати план, — заявив офіційний представник міністерства закордонних справ Сеула Лім Су Сук.

Лім також підкреслив, що запуск супутника КНДР "є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють будь-які запуски з використанням технології балістичних ракет".

31 травня Пхеньян запустив свій перший військовий супутник-шпигун Malligyong-1, встановлений на ракеті нового типу під назвою Chollima-1. Але ракета впала в Жовте море після «ненормального запуску» двигуна другого ступеня.

Що відомо про супутник-шпигу КНДР

Військовий супутник-шпигун є одним із високотехнологічних видів зброї, які КНДР пообіцяла розробити, разом із міжконтинентальними балістичними ракетами на твердому паливі та атомним підводним човном.

У липні південнокорейські військові заявили, що супутник-шпигун Північної Кореї «не має військової користі» після того, як дістали його уламки з Жовтого моря.

Експерти кажуть, що супутник-шпигун допоможе Півночі наносити точні удари по цілях у військових ситуаціях, оскільки це покращить спостереження в країні, але багато хто все ще сумнівається щодо можливостей супутника.

Читайте також:

  • Може й шпигувати. Китай запустив унікальний радіолокаційний супутник

  • Аварія космічного апарату Луна-25 завдала удару по авторитету Путіна — західні аналітики

  • SpaceX вивела на орбіту ще партію супутників Starlink

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?