Північна Корея влаштувала зухвалу провокацію у важливий для США день
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея влаштувала зухвалу провокацію у важливий для США день

Північна Корея влаштувала зухвалу провокацію у важливий для США день
Джерело:  online.ua

Вдень у четвер, 28 листопада, командування Північної Кореї вирішило провести нові ракетні випробування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agency France Press.

Факт запуску балістичних снарядів підтвердили в Об'єднаному комітеті начальників штабів Республіки Корея. Наразі фахівці ще не ідентифікували зброю, яку використали їхні північні "сусіди".

Південнокорейська влада наголошує, запуски зафіксовано о 16:59 за місцевим часом. У той самий час у Сполучених Штатів починався святковий четвер - День подяки, який відзначають усі американці.

Невідомі снаряди подолали відстань у 380 кілометрів. Вони впали у Японське море.

За словами прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, дії Північної Кореї свідчать про порушення резолюції ООН та міжнародних домовленостей.

"Постійні запуски Північною Кореєю балістичних ракет є серйозним ігноруванням не лише нашої країни, а й міжнародної спільноти", - вважає японський лідер.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня уряд КНДР вдавався до подібної провокації. Північнокорейські військовослужбовці відправили у повітря два снаряди, на той момент також неідентифікованих. Вони впали у води моря між Корейським пів островом та Японським архіпелагом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?