Північна Корея запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря

Північна Корея запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря
Джерело:  online.ua

КНДР посилює напруженість новими випробуваннями балістичних ракет. Сьогодні було випущено дві ракети.

Джерело: The Guardian

Провокації КНДР

У Південній Кореї повідомили, що сьогодні, 14 березня, КНДР випустила дві балістичні ракети малої дальності.

Це стало другим запуском за три дні та першим після того, як Південна Корея та Сполучені Штати почали свої найбільші спільні військові навчання за останні п’ять років, – повідомляється у медіа

Вашингтон і Сеул посилили співпрацю в галузі оборони через зростання військової та ядерної загрози з боку КНДР, оскільки країна за останні місяці провела серію провокаційних випробувань забороненої зброї.

Наші військові посилили пильність, готуючись до додаткових запусків, зберігаючи при цьому стан повної готовності завдяки тісній співпраці між Південною Кореєю та Сполученими Штатами, – заявили у Об’єднаному комітеті начальників штабів

Також повідомляється, що 12 березня КНДР опублікувала фото нових надвеликих залпових пускових установок, представлених у невідомому місці.

Запуск, за словами медіа, відбувся через кілька днів після того, як Пхеньян випустив дві “стратегічні крилаті ракети” з підводного човна на знак “явного протесту” проти навчань США та Південної Кореї.

Навчання США та Південної Кореї

Спільні навчання США та Південної Кореї "Щит свободи" розпочалися 13 березня та триватимуть 10 днів.

Повідомляється, що навчання "Щит свободи" включатимуть процедури військового часу для відбиття потенційних атак Північної Кореї та проведення стабілізаційної кампанії на Півночі, – заявили південнокорейські військові.

Північна Корея, за словами видання, розглядає всі навчання як репетицію вторгнення і неодноразово попереджала, що у відповідь вживатиме рішучих дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?