Північна Македонія передасть Україні бойові гелікоптери
Категорія
Україна
Дата публікації

Північна Македонія передасть Україні бойові гелікоптери

Північна Македонія передасть Україні бойові гелікоптери
Джерело:  online.ua

У середу ввечері, 29 березня, уряд Північної Македонії офіційно схвалив передання Україні бойових гелікоптерів.

Джерело: Fokus

Україна отримає гелікоптери від Північної Македонії

Македонський уряд остаточно ухвалив рішення передати Україні бойові гелікоптери. Нагадаємо, раніше передачу анонсувала міністерка оборони Слав’янка Петровська.

Уряд розглянув і взяв до відома інформацію про потребу укласти протокол про передання гелікоптерів між міністерствами оборони Північної Македонії та України й ухвалив відповідний протокол", – заявив уряд у Скоп’є.

Який тип гелікоптерів Україна отримає від Північної Македонії

В офіційному рішенні не вказано тип гелікоптерів, які Північна Македонія передасть Україні.

Однак раніше очільниця македонського Міноборони Слав’янка Петровська говорила про намір передати Україні гелікоптери Мі-24, які Скоп’є придбало в Києва у 2001 році.

Відомо, що з 12 штурмових Мі-24 і чотирьох багатоцільових вертольотів Мі-8/17, які є в країні, на сьогодні використовують лише по дві машини кожного типу.

Деякі з них були модернізовані до Мі-24В у співпраці з ізраїльською компанією Elbit Systems для взаємодії з силами НАТО.

Мі-24В оснащені авіонікою, яка дозволяє використовувати системи нічного бачення і вважаються своєрідною сумішшю штурмовика і бойової машини піхоти. Ці гелікоптери мають важке озброєння і захищені бронею. В арміях їх прозвали "крокодилами".

Мі-24В — один із найшвидших ударних вертольотів у світі. У польоті машина з повним боєкомплектом розвиває швидкість до 335 км/год. Гелікоптер призначений для перевезення бійців та вогневої підтримки наземних сил на полі бою.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?