Північний потік-2: команда Путіна завдає удару у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Північний потік-2: команда Путіна завдає удару у відповідь

Північний потік-2: команда Путіна завдає удару у відповідь
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що американський Сенат переважною більшістю голосів ухвалив оборонний бюджет на суму 741 мільярд доларів - що важливо розуміти, проєкт цього оборонного бюджету передбачає посилення санкцій проти Північного потоку-2. Команда глави Кремля Володимира Путіна на новий безжалісний удар США відреагувала миттєво - там заявили, що це їх не зупинить. І, справді, 28 липня стало відомо, що компанія Nord Stream 2 AG, що є оператором будівництва газопроводу Північний потік-2 подала апеляцію на рішення Суду ЄС щодо роботи трубопроводу в рамках Газової директиви ЄС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

"20 травня 2020 року суд прийняв рішення про відмову в розгляді позову з процесуальних міркувань. Суд не відхилив позов по суті. Компанія Nord Stream 2 AG не поділяє аргументації суду, що стосується процесуальних питань, і як і раніше переконана, що поправки до Газової директиви є незаконною дискримінацією", - заявили в компанії.

Варто звернути увагу на те, що швейцарська компанія Nord Stream 2 AG, яка повністю належить "Газпрому", відповідає за планування, будівництво та експлуатацію трубопроводу Північний потік-2, який проходить паралельно трубопроводу Північний потік-1. Як відомо, нещодавно Суд ЄС виніс рішення про те, що російський газопровід Північний потік-2 має діяти відповідно до регулювання Євросоюзу і не має права на виняток.

Варто нагадати про те, що прокладка газопроводу Північний потік-2 зупинилася ще в грудні 2019 року, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції Штатів, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2. Що важливо розуміти, американські санкції націлені саме на більш передові судна, що використовують технологію самопозиціонування і не потребують використання якорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна запанікували після нового рішення України -  Кремль називає його небезпечним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?