Північний потік-2: стало відомо, як можуть зірвати проєкт РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Північний потік-2: стало відомо, як можуть зірвати проєкт РФ

Північний потік-2: стало відомо, як можуть зірвати проєкт РФ
Джерело:  Укрінформ

Санкції Сполучених Штатів здатні зірвати будівництво російського газогону "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

На думку заступниці міністра закордонних справ України Олени Зеркаль, ця вірогідність - додатковий інструмент Києва для переговорів у газових питаннях.

"Ми вважаємо, що ці санкції дійсно можуть допомогти не допустити запуск Nord Stream 2, особливо в світлі необхідності заключення нового контракту на поставку газу в Європу", - вважає вона.

Нагадаємо, "Північний потік-2" - російський проєкт газогону, який проходить через Балтійське море. Ця нова гілка стане прямим джерелом постачання палива у європейські країни, що знизить обсяги транзиту через українську територію.

У Кремлі оптимістично дивляться на запуск Nord Stream 2. Нібито проєкт може бути завершений вже 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах запропонували внести санкції проти "Північного потоку-2" до оборонного бюджету на 2020 рік. В американському Сенаті вважають, що жорстка реакція проти будівельних компаній змусить останніх не співпрацювати з Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?