Це дорого їм обійдеться: США готують потужний удар по Північному потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Це дорого їм обійдеться: США готують потужний удар по Північному потоку-2

Це дорого їм обійдеться: США готують потужний удар по Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Американські конгресмени пропонують включити санкції проти російського газопроводу Північний потік-2 в оборонний бюджет США на 2020 рік. Обмеження мають намір ввести проти компаній, які беруть участь в будівництві скандального газопроводу, який дозволить постачати російський газ в Європу в обхід України. Про підготовку удару по газопроводу повідомив глава сенатського комітету у закордонних справах Джим Ріш, передає ONLINE.UА з посиланням на Defense News.

Конгресмен впевнений, що санкції дорого обійдуться тим, хто допомагає будувати Північний потік-2. Вони переконають будівельні фірми відмовитися від роботи над газопроводом. Ріш визнав, що "вікно можливостей" для зупинки будівництва газопроводу звужується, так як більшу частину Північного потоку-2 вже побудували.

За словами Ріша, в Конгресі США поки не досягли домовленостей щодо цього законопроєкту. Він нагадав, що раніше комітет сенату підтримав санкційний закон проти Північного потоку-2, але тепер його повинні схвалити палата представників, сенат і президент, де поки не досягли остаточних домовленостей.

У Росії раніше коментували наміри США вдарити по Північному потоку-2 санкціями. У Держдумі РФ вважають, що немає ніяких підстав, що дозволяють загальмувати або зупинити газопровід. У Москві впевнені в підтримці європейських партнерів, зацікавлених в проєкті, зокрема, в Німеччині, яка потребує стабільних енергопоставок, а Росія готова їх гарантувати.

Нагадаємо, Бундестаг недавно прийняв важливий законопроєкт про імплементацію оновленої газової директиви ЄС - в німецькому уряді запевняють, що ніяких відхилень від європейських правил, які дозволять російському Північному потоку-2 обійти європейське законодавство, в новому законі немає. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук висловив надію, що незалежний енергетичний регулятор Німеччини буде діяти в суворій відповідності з буквою і духом газової директиви ЄС.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель допомагає Росії боротися з санкціями США проти скандального газопроводу Північний потік-2. Вона наказала німецьким чиновникам переконати Вашингтон не вводити санкції до кінця року і для отримання точних гарантій відправила до столиці США свого представника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?