Північний потік-2: у Німеччині натякнули РФ на можливі неприємності
Категорія
Світ
Дата публікації

Північний потік-2: у Німеччині натякнули РФ на можливі неприємності

Північний потік-2: у Німеччині натякнули РФ на можливі неприємності

Російський "Газпром" можуть змусити продати частину трубопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За інформацією німецького міністерства економіки та енергетики, такий варіант можливий у зв'язку з імплементацією нового галузевого законодавства Євросоюзу. Йдеться про продаж 12 кілометрів газогону, які розташовані у водах ФРН.

Таким чином російська сторона може уникнути анбандлінгу. Це розділення активів, яке призведе до виділення "Північного потоку-2" в іншу компанію, сепаратну від "Газпрому".

Нагадаємо, російський газогін має за мету обійти Україну та постачати енергетичні ресурси безпосередньо у європейські країни. Головний лобіст "Північного потоку-2" у Євросоюзі - Німеччина. Багато країн співдружності критикують трубопровід.

Проєкт довго чекав дозволу на будівництво фінального етапу від Данії, але все ж таки отримав його.

Як повідомляв ONLINE.UA, польська газова компанія PGNiG нещодавно заявила, що може почату судову суперечку проти федерального німецького уряду. Її директор Пьотр Возняк пояснив, що вони на такий крок готові, якщо офіційний Берлін спробує вивести "Північний потік-2" з-під дії регулювального європейського законодавства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?