Плану Б не існує. Проросійська влада Сербії хоче вийти з-під впливу Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Плану Б не існує. Проросійська влада Сербії хоче вийти з-під впливу Путіна

Плану Б не існує. Проросійська влада Сербії хоче вийти з-під впливу Путіна
Джерело:  online.ua

У команді президента Сербії Александара Вучича, який відомий своєю проросійською позицією, заявили, що єдиним варіантом сталого і процвітаючого майбутнього для їхньої країни є вступ у Євросоюз. З такою заявою виступила прем'єр-міністерка Сербії Ана Брнабич.

Джерело:  Euractiv

Сербія може вийти з-під контролю Кремля

За словами прем'єрки, членство в ЄС – це головний стратегічний пріоритет зовнішньої політики її країни.

Економічно ми вже є частиною Європейського Союзу, а культурно, географічно та історично ми є частиною європейського континенту та європейської сім'ї народів. Зрештою, я не думаю, що у нас є план Б, – зазначила Ана Брнабич.

Вона також звернула увагу на те, що зміни, які впроваджують у країні для вступу в ЄС насамперед дуже "корисні для наших громадян, економіки та суспільства".

Політикиня також нагадала, що Євросоюз є найуспішнішим мирним проєктом в історії людства, і "якщо хтось і повинен бути частиною цього мирного процесу, то це, безумовно, Балкани".

Які є проблеми на шляху Сербії до ЄС

За словами Брнабич, між її країною і членством в Євросоюзі стоять ще два питання – нормалізація відносин з Косово і санкції проти Російської Федерації.

Прем'єрка продовжує запевняти, що її команда за підтримки глави держави Александара Вучича намагається зробити ситуацію з Косовом "максимально мирною і стабільною".

Як уже згадувалося раніше, ситуація на півночі Косова, а також у відносинах між Белградом і Приштиною, протягом останніх місяців значно погіршилася.

Там також був зафіксований спалах насильства через місцеві вибори, які сербська більшість бойкотувала і результати яких не хоче визнавати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?