Планувалися теракти: СБУ терміново звернулася до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Планувалися теракти: СБУ терміново звернулася до українців

Планувалися теракти: СБУ терміново звернулася до українців
Джерело:  online.ua

СБУ виявила та затримала бойовика терористичної організації "ЛНР", який збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури Харківщини, для організації терактів та диверсій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Зловмисник відразу потрапив у поле зору Служби, коли прибув на Харківщину з території РФ та розпочав збір відомостей про об’єкти критичної інфраструктури регіону. Зокрема, його цікавила інформація про залізничні колії та станції, Харківський метрополітен, автовокзали. Бойовик, протягом деякого часу регулярно особисто "оглядав" об’єкти у різних місцях Харківщини", - сказано в повідомленні.

За інформацією представників спецслужби, зібрані дані бойовик планував передати представникам терористичної організації "ЛНР" для організації терактів та диверсій на території регіону.

"Слідчі провели обшук у помешканні зловмисника у Харкові, під час якого виявили та вилучили бойову гранату РГН із запалом і тротилову шашку з електродетонатором. Затриманий виявився мешканцем Харкова, який у 2014 році за власною ініціативою приєднався до терористів, що окупували окремі райони Луганської і Донецької областей", - додають у відомстві.

На щастя, бойовика вдалося затримати. Йому повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної групи чи терористичної організації. Слідчо-оперативні дії тривають.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  депутати із фракції "Слуга народу" терміново звернулися до СБУ  після оприлюднення в інтернеті сканадльного аудіозапису нібито розмови, одним із головних учасників якої є глава уряду Олексій Гончарук. Представниця Кабінету міністрів в парламенті Олена Шуляк поскаржилася на те, що наразі немає ніякої інформації про цілісність та достовірність плівок — СБУ має з цим розібратися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?