Плювати на них: Путін знайшов користь для Росії від потужних санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Плювати на них: Путін знайшов користь для Росії від потужних санкцій

Плювати на них: Путін знайшов користь для Росії від потужних санкцій
Джерело:  online.ua

Росія втратила 50 млрд доларів через санкції, які ввели США і країни ЄС через російську збройну агресію в Україні. Але ці втрати нібито були компенсовані і в підсумку Москва тільки виграла від обмежень. Про це заявив російський президент Володимир Путін, який підкреслив, що йому плювати на санкції проти Росії, так як вони тільки допомогли владі вирішити ключове завдання - диверсифікувати економіку, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Та плювати на них, на ці санкції. За різними оцінками, ми втратили десь $50 млрд, але ми і заробили стільки ж. Європа приблизно стільки ж втратила, за їхніми ж власними оцінками. Вони втрачають навіть більш чутливі речі", - заявив Путін.

При цьому Путін визнав, що втрати Росії через санкції чималі, але введення санкцій, на його думку, змусило країну "включити мізки". Глава Кремля заявив, що завдяки санкціям Росія почала активно розвивати імпортозаміщення, щоб самостійно виробляти продукти і використовувати технології, яких у неї до цього ніколи не було або які були втрачені.

Також Путін назвав нісенітницею думку, що прийняті у відповідь на санкції заходи з боку Москви були згубні для самої Росії. Він заявив, що контрсанкціі також пішли на користь економіці країни, так як допомогли почати розвивати сільське господарство.

"Обсяги виробництва в аграрному секторі виросли в кілька разів, країна посіла перше місце в світі з експорту пшениці. У голову нікому не могло прийти, що ми будемо такими великими експортерами. А ми доведемо це ще до більшого обсягу", - підсумував Путін.

Нагадаємо, потужні санкції проти Росії з боку США і країн Європи були введені в 2014 році після того, як РФ анексувала український Крим і почала збройну агресію на Донбасі. Надалі обмеження неодноразово продовжувалися і кілька разів посилювалися. Єдина умова скасування санкцій - повне звільнення українських регіонів від російського режиму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США закликали весь світ потужно вдарити по Росії, щоб Москва відповіла за окупацію українського Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?