По військовим США завдали потужного ракетного удару: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

По військовим США завдали потужного ракетного удару: з'явилися фото і відео

По військовим США завдали потужного ракетного удару: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

По військовій базі США в Іраку знову завдали потужного ракетного удару. По військового табору "Таджі", де базуються американські війська і військові коаліції, вдарили ракетами "Катюша". В результаті ракетної атаки загинули троє військових - двоє з США, один з Великої Британії, ще 12 військових отримали поранення. Фото і відео ракетного удару з'явилося в мережі, передає ONLINE.UA з посиланням на New York Times.

Повідомляється, що по базі "Таджі" було випущено не менше 30 ракет з системи залпового вогню, 18 з яких вибухнули на території військової бази. Відповідальність за атаку поки що ніхто на себе не взяв.

Держсекретар США Майк Помпео і глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб по телефону обговорили ситуацію. Вони заявили про необхідність притягти до відповідальності винуватців ракетного обстрілу по військовій базі "Таджі", де базуються американські і британські військовослужбовці.

"Адміністрація президента Іраку засуджує терористичний напад на іракську військову базу Таджі, вчинений за допомогою обстрілу ракетами "Катюша" і який призвів до загибелі і поранення ряду інструкторів та радників сил міжнародної коаліції, яка працює в Іраку в рамках боротьби з тероризмом на запрошення іракського уряду", - відреагував на обстріл президент Іраку Бархам Салех.

Слід зазначити, що "Таджі" не єдиний військовий об'єкт США на території Іраку, який останнім часом піддавався ракетному обстрілу. Черговий такий інцидент стався 16 лютого на базі, розташованій недалеко від посольства США в Багдаді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США терміново перекидають системи ПРО в Ірак з метою відбиття можливих нападів з боку Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?