По всій Україні з 20 жовтня вводяться обмеження на постачання електроенергії
Категорія
Україна
Дата публікації

По всій Україні з 20 жовтня вводяться обмеження на постачання електроенергії

По всій Україні з 20 жовтня вводяться обмеження на постачання електроенергії
Джерело:  online.ua

З 20 жовтня по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Із 07:00 до 23:00 користування електроенергією мінімізують для підприємств і заводів. У містах також обмежать вуличне освітлення.

Джерело: заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко

В Україні 20 жовтня пройдуть віялові відключення енергії

Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією, - написав він.

Тимошенко підкреслив, що це стосується жителів усіх областей країни. Якщо не мінізувати споживання, то слід готуватися до тимчасових відключень.

Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!

В ефірі телемарафону Тимошенко заявив, що відключення будуть стосуватися і населення, якщо «нам буде недостатньо електроенергії загалом по країні».

Радник міністра енергетики, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі телемарафону розповів, що 19 та 20 жовтня в Україні можливі віялові відключення електроенергії.

Ми сьогодні з колегами намагалися вдень порахувати, що пошкоджено. На жаль, за новими даними, приблизно 40% загальної інфраструктури та наших потужностей, що генерують, справді серйозно пошкоджені. Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі певною мірою. Тому слід очікувати, що сьогодні та завтра будуть не лише аварійні, але й планові відключення, щоб не перевантажувати мережу, - сказав він.

Раніше «Львівобленерго» повідомив, що вночі частина Львова буде без електроенергії через ремонтні роботи в електромережах, які повʼязані з ліквідацією наслідків ракетних атак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?