Поблизу Греції затонуло судно з мігрантами. Є жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

Поблизу Греції затонуло судно з мігрантами. Є жертви

Поблизу Греції затонуло судно з мігрантами. Є жертви
Джерело:  online.ua

Поблизу берегів Греції затонуло судно з мігрантами. Наразі підтверджена загибель 78 людей. Урятувати вдалося 104 людини. Однак за свідченнями тих, хто вижив, на борту човна перебувало 750 мігрантів, зокрема 100 дітей.

Джерело: EPT та BBC

Поблизу Греції затонуло судно з мігрантами

Човен прямував з Лівії до Італії. За даними берегової охорони Греції, він перекинувся приблизно за 80 кілометрів на південний захід від міста Пілос у ніч проти 14 червня.

Більшість жінок і дітей перебували в трюмі судна, розповідають урятовані. Вони повідомляють лікарям і владі, що на борту перебували орієнтовно 750 людей, серед них щонайменше 100 — це діти. Врятуватися змогли переважно чоловіки.

EPT зазначає, що серед 78 тіл була тільки одна жінка. Це підтверджує побоювання, що решта жінок і дітей перебували в трюмі.

Хто серед врятованих

Серед врятованих правоохоронці розшукують торговців людьми. Вісьмох — усі вони єгиптяни — допитують як підозрюваних в адміністрації порту Каламати.

Наразі рятувальники досі обстежують море поблизу Греції, але надії знайти пасажирів судна живими згасають.

BBC пише, що берегову охорону Греції розкритикували за те, що вона вчасно не втрутилася в ситуацію, але влада заявляє, що пропозиції про допомогу були відхилені.

У розкладі, наданому береговою охороною, сказано, що перший контакт із рибальським човном вони встановили у вівторок. Жодних запитів про допомогу тоді не надходило.

Міністерство судноплавства Греції неодноразово контактувало з човном. Екіпаж відповів, що прямує до Італії. Незадовго до трагедії хтось із човна повідомив берегову охорону про несправність двигуна судна.

Незабаром після цього човен перекинувся і повністю затонув лише за 10-15 хвилин. Пошуково-рятувальна операція була розпочата, але її ускладнив сильний вітер.

Представник берегової охорони повідомив ERT, що двигун човна зламався рано вранці в середу. Після цього люди на борту почали панікувати, внаслідок чого судно перекинулося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?