Почалася дестабілізація ситуації - МЗС зробило важливе попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Почалася дестабілізація ситуації - МЗС зробило важливе попередження українцям

Почалася дестабілізація ситуації - МЗС зробило важливе попередження українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив важливе попередження українським громадянам - він офіційно повідомив про акт вандалізму у Свалявському меморіальному парку на Закарпатті. Український дипломат назвав його провокацією з метою дестабілізації відносин з Угорщиною. Про це Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

"Сумною новиною вихідних стала інформація про вандалізм у важливому місці для українців угорського походження - біля Стіни плачу в Свалявському меморіальному парку... Цей акт вандалізму є провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації на Закарпатті, хтось хоче завадити нам у подоланні суперечок з Угорщиною", - наголосив український дипломат.

Окрім того, він додав, що розслідуванням "цього ганебного акту" вже займаються правоохоронці.

"Переконаний, винних обов'язково знайдуть і покарають, як це було з підпалювачами Угорського дому в Ужгороді", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС також нагадав про те, що українські угорці, як і представники інших національних меншин, "є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства".

"Не можна дозволяти використовувати провокації для чергового розкручування теми антиугорських настроїв в Україні та нагнітання напруги в українсько-угорських відносинах", - підсумував український дипломат.

Як відомо, нещодавно секретар ради Свалявського меморіального парку Дьордь Дупко розповів, що вандали осквернили матеріали експозиції на задній частині Стіни плачу. Він також додав, що вандали зірвали і осквернили панно, яке містить інформацію трьома мовами - українською, угорською, німецькою.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно глава угорського МЗС Петер Сійярто офіційно заявив, що рішення щодо України в НАТО блокує не лише освітнє законодавство, але також закон про мову — це був своєрідний ультиматум, який дипломат озвучив під час пресконференції в Будапешті після завершення зустрічі із українським колегою Дмитром Кулебою.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Київ очікує підтримки від Угорщини на шляху до НАТО - всі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?