Почалася справжня катастрофа - політолог розповів про ситуацію в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Почалася справжня катастрофа - політолог розповів про ситуацію в Росії

Почалася справжня катастрофа - політолог розповів про ситуацію в Росії
Джерело:  NV

Український політичний експерт Іван Яковина звернув увагу на те, що зараз в РФ почалася справжня катастрофа - про неї, зрозуміла річ, не пишуть російські медіа, однак факт залишаєтьс фактом. За словами політолога, на поточному тижні російські аналітичні центри підготували перші доповіді про те, як економіка реагує на кризу. Сбербанк повідомив про "стрімке падіння витрат росіян", адже їх почали звільняти або відправляти в неоплачувані відпустки. А партія влади і прем'єр Мішустін оголосили про бажання регулювати ціни на їжу, що може викликати дефіцит. Політолог зауважує, що очільник Кремля Володимир Путін і його підлеглі в уряді і Держдумі роблять все можливе, щоб ситуація тільки погіршувалася. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

"Росіяни майже перестали купувати товари тривалого користування - одяг, взуття, аксесуари, меблі та предмети інтер'єру. Упав попит на придбання побутової техніки та електроніки. Продажі номерів в готелях, авіаквитків, турпоїздок повністю зникли", - зазначає Іван Яковина.

За словами експертів, якщо ці показники не піднімуться до травня, то тільки цей фактор знизить річний ВВП Росії на 13 млрд доларів, або - майже на цілий відсоток.

Політолог звертає увагу на те, що показники продажів до травня, звичайно, не піднімуться, оскільки пандемія в Росії тільки починається, люди змушені сидіти по домівках, а не заробляти грош, а президент і уряд зайняті не економікою і коронавірусів, а печенігами і половцями.

"Тим часом видання "Медуза" опитало російських бізнесменів, що вони думають з приводу всього, що відбувається. До редакції надійшов понад 700 листів, на підставі яких, вийшов матеріал з промовистою заголовком: "Це призведе до повного краху економіки" - росіян почали масово звільняти або відправляти в неоплачувані відпустки", - розповідає Іван Яковина.

За словами політичного експерта, очільник Кремля замикає коло і повертає Росію в дикі і голодні дев'яності роки. Самі ж російські бізнесмени зізнаються, що заходи Путіна з порятунку економіки відправлять їх туди ж, де зараз знаходяться печеніги і половці - бізнес і економіка просто зникнуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 квітня країни ОПЕК + намагалися знайти спосіб, щоб зупинити загострення нафтової кризи, однак  одна з країн завдала удару по планам Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?