Почали відправляти бойовиків з Донбасу - стало відомо про підступний план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Почали відправляти бойовиків з Донбасу - стало відомо про підступний план Путіна

Почали відправляти бойовиків з Донбасу - стало відомо про підступний план Путіна

Громадські активісти зі "Східної правозахисної групи" поділилися шокуючими даними - вони заявили про те, що з непідконтрольних Україні районів Донбасу почалася відправка бойовиків у Білорусь для допомоги режиму нелегітимного президента Александра Лукашенка. Згідно з останніми даними, на кордон Російської Федерації і Білорусі вирушили три автобуси з "добровольцями" з ОРДЛО. Два автобуси вирушили через КПВВ "Ізварине", третій виїхав із міста Антрацит і попрямував через місто Новошахтинськ Ростовської області. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

"Рекрути повідомляють про точку дислокації, близьку до кордону Російської Федерації і Білорусі. Збір проводиться через бригаду "Призрак" і місцеві військові комісаріати. Рекрути пропонують 30 000 рублів (400 доларів у перерахунку – ред) + добові та витрати на відрядження", – розповіла активістка Віра Ястребова.

Окрім того, представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський також заявив про вантажівки з людьми, які на одній з зупинок повідомили, що їдуть у Білорусь.

"Ви ж пам’ятаєте головне гасло Путіна і всієї російської дипломатії: "Нас там немає", - наголосив він.

З окремим коментарем також виступила журналістка, авторка книжки "Белорусский Донбасс" Катерина Андрєєва.

"Ми нічого тут не знаємо про якесь перекидання звідти добровольців чи недобровольців. Це в жодному разі не обговорюється, і не стоїть на порядку денному. Щодо "антимайдану", то дуже цікаво, як влада тут, всередині країни, формує свій "антимайдан". І цілком можливо, що взагалі відпаде актуальність якогось перекидання людей із "ЛНР" і "ДНР", – наголосила журналістка.

Що важливо розуміти, нещодавно Александр Лукашенко під час телефонних переговорів з Володимиром Путіним отримав від нього обіцянку про надання всебічної допомоги у разі такого запиту від Білорусі. У Литві звернули увагу на те, що російська допомога Білорусі означатиме вторгнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська несподівано для всіх заявила, що зараз у Білорусі відбувається мирна революція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?