Початок кінця - по Лукашенку завдали перший після виборів удар
Категорія
Політика
Дата публікації

Початок кінця - по Лукашенку завдали перший після виборів удар

Початок кінця - по Лукашенку завдали перший після виборів удар
Джерело:  online.ua

Білоруська опозиція на тлі завершення виборів президента виступила з гучною заявою. Кандидатка Світлана Тихановска оголосила про невизнання підсумків голосування, які розкрила Центральна виборча комісія країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її публічний виступ 10 серпня.

За її словами, опозиційний виборчий штаб ознайомився з реальними протоколами виборчих дільниць. Ці документи нібито встановили перемогу не Лукашенка, а саме Тихановської.

Опозиціонерка підтвердила, що не планує залишати Білорусь. Вона не бачить для цього жодних причин.

Також Тихановська прокоментувала нічні події після виборів, коли тисячі білорусів у різних містах виступили з протестами проти чинної влади. Вона назвала події неприпустимими, оскільки штаб отримав суперечливу інформацію про загиблих.

Кандидатка наголосила, у разі підтвердження жертв ситуація стане "початком кінця". Особисто вона виступає за зміни виключно мирним шляхом.

Нагадаємо, білоруські силовики почали придушувати мітинги, які спалахнули буквально після закриття виборчих дільниць. Тихановська в день голосування, 9 серпня, виступила із заявою, в якій закликала тих не бити людей на вулицях, однак це жодним чином не вплинуло на подальші події.

Згідно з даними, які спростовує влада, одна людина загинула під час мітингів — її збив автозак силовиків.

Нагадаємо, на виборах Лукашенко отримав понад 80% голосів. Його опозиційна суперниця — близько 9,9%.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентська політична сила "Слуга народу" підготувала звернення до команди білоруського лідера Олександра Лукашенка та приєднатися до нього інших народних обранців Верховної Ради.

Автори звернення звертають увагу на масові протести проти фальсифікації результатів виборів президента Білорусі й просять владу сусідньої країни відповісти на питання протестувальників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?