Почався процес - у МОЗ зробили для українців важливе оголошення
Категорія
Україна
Дата публікації

Почався процес - у МОЗ зробили для українців важливе оголошення

Почався процес - у МОЗ зробили для українців важливе оголошення
Джерело:  online.ua

Найближчим часом в Україні розпочне функціонування система електронних лікарняних листів. Тестовий режим почнеться вже цього серпня. Таку новину повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова у суботу, 11 липня.

За його словами, наразі влада збирає експертні оцінки щодо системи безпосередньо від лікарень.

"Зараз ми перебуваємо в режимі тестування й отримання відгуків від наших лікарень. Ми звернулися до лікарень, щоб вони протестували цю систему. Понад 700 лікарень вже відгукнулися і почався процес тестування. Тиждень-два ми її відтестуємо, налаштуємо й уже в серпні ми плануємо запустити цю систему", - пояснив Степанов.

Згідно з заявою міністра, тестовий режим означає, що водночас будуть доступні звичайні лікарняні та електронні. Згодом від старих зразків відмовляться.

Попередня оцінка говорить, що перехід до цифрового формату у цій галузі дозволить зекономити приблизно 4 мільйони гривень. Саме такі гроші міністерство щороку витрачало на придбання бланків, які перетворювали на лікарняні.

Нагадаємо, тотальна цифровізація бюрократичних процесів — це один зі стовпів, на яких прийшла до влади команда президента Володимира Зеленського. Покроково в уряді оновлюють також додаток "Дія", який дозволяє користуватися документами за допомогою смартфону.

Як повідомляв ONLINE.UA, світові вчені виявили ефективність препарату "Ремдесивір" у лікуванні коронавірусу COVID-19. У Міністерстві охорони здоров’я України наразі тривають переговори про масового придбання цих ліків. Важливу новину оголосив Максим Степанов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?