Починаємо дипломатичну війну - в України остаточно увірвався терпець після свавілля людей Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Починаємо дипломатичну війну - в України остаточно увірвався терпець після свавілля людей Лукашенка

Починаємо дипломатичну війну - в України остаточно увірвався терпець після свавілля людей Лукашенка
Джерело:  online.ua

Політичні та дипломатичні відносини офіційних Києва та Мінську продовжують невпинно погіршуватися - особливо ситуація загострилася після того, як Держприкордонкомітет Білорусі оприлюднив відео огляду автомобіля українського посла Ігоря Кизима на кордоні, який, що важливо розуміти, відбувався з порушенням Віденської конвенції. При перегляді ролику видно, як співробітник прикордонного пропуску "Нова Гута" попереджає українського дипломата, що відповідно до законодавства на нього покладені обов'язки щодо здійснення прикордонного контролю, який включає у тому числі огляд транспортного засобу. Кизим зразу ж згадав про Віденську конвенцію, яка не дозволяє огляд особистого багажа дипломата при перетині кордону країни, де він працює, якщо на це немає вагомих причин, передає ONLINE.UA.

"Так точно, тому особистий ваш багаж ми оглядати не хочемо, ми пропонуємо вам просто відкрити задні двері автомобіля, ми просто оглянемо багажник. Особисті речі ми оглядати не збираємося", - заявив прикордонник.

Варто зазначити, що український дипломат погодився відкрити багажник, однак зразу ж озвучив попередження, що "ми починаємо дипломатичну війну".

"Завтра вам буде телефонувати дуже багато людей… Ви зараз робите дуже поганий крок, я вам відразу говорю. Я буду писати завтра ноту, я в понеділок буду на роботі. Тепер наступне. Ваш посол, коли буде їхати сюди… Ми починаємо дипломатичну війну, ви хочете цього?" - поцікавився український посол Кизим.

Що важливо розуміти, у Віденській конвенції про дипломатичні зносини наголошується, що засоби пересування дипломатичного представництва користуються імунітетом від обшуку, реквізиції, арешту та виконавчих дій. Окрім того, особистий багаж дипломатичного агента звільняється від огляду, якщо немає серйозних підстав припускати, що він містить предмети, на які не поширюються винятки, або предмети, ввезення або вивезення яких заборонено законом або регулюється карантинними правилами держави перебування.

"У цьому випадку огляд проводитися тільки в присутності дипломатичного агента або його уповноваженого представника", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Лукашенка почалися нові проблеми на міжнародній арені після скандалу з МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?