Що за дурість - Лукашенко зазнав ганебної поразки на міжнародній арені
Категорія
Політика
Дата публікації

Що за дурість - Лукашенко зазнав ганебної поразки на міжнародній арені

Що за дурість - Лукашенко зазнав ганебної поразки на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка зазнала ще однієї ганебної поразки на міжнародній арені - 11 вересня стало відомо про те, Міжнародний валютний фонд не домовився з офіційним Мінськом про супутні умови надання країні екстреного фінансування у розмірі 940 млн доларів для боротьби з поширенням пандемії коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що ще в березні люди Лукашенка звернулися до Фонду із проханням обговорити можливу екстрену допомогу, але угоди не було досягнуто. За словами речника МВФ Джеррі Райса, сторони не змогли знайти спосіб подолати значні розбіжності щодо належної реакції (влади - ред.) на цю проблему (антиепідемічні заходи - ред.)". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Стосовно Білорусі ми не вимагали карантину, ізоляції, але ми очікували гарантій вжиття заходів щодо стримування пандемії відповідно до рекомендацій ВООЗ, що є нашою стандартною робочою процедурою в усіх країнах... Потрібні гарантії прозорості та відповідні політичні заходи для забезпечення використання фінансових коштів для боротьби з пандемією і сприяння економічній стабільності", - підкреслив речник МВФ.

Команда Олександра Лукашенка наразі відмовляється коментувати заяви представника Фонду і перспективи залучення коштів фонду. Що цікаво, сам білоруський диктатор ще напередодні виборів стверджував, що його держава не буде виконувати додаткових умов МВФ, "які нав'язують під час кредитування і які не стосуються фінансової частини угоди".

"З'являються вимоги: ви, мовляв, у боротьбі з коронавірусом робіть, як в Італії. Я не хочу, щоб, не дай Боже, в Білорусі повторилося, як в Італії. У нас своя країна і своя ситуація. МВФ продовжує вимагати від нас: давайте карантин, ізоляцію, комендантську годину. Що за дурість? Ми ні під кого танцювати не будемо", – обурився нещодавно скандальний політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 вересня стало відомо, що Кіпр не підтримає санкції проти представників влади Білорусі за політичні репресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?