Починати потрібно вже сьогодні: Трамп дав обурливе доручення послу США в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Починати потрібно вже сьогодні: Трамп дав обурливе доручення послу США в Росії

Починати потрібно вже сьогодні: Трамп дав обурливе доручення послу США в Росії
Джерело:  online.ua

США повинні якомога швидше поліпшити відносини з Росією. Таке доручення новому послу США в РФ дав американський глава Дональд Трамп, який поставив завдання починати працювати в дружньому напрямку вже сьогодні. Про це повідомив посол США в Росії Джон Салліван в інтерв'ю росЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Одна з моїх основних цілей і завдань тут (в Росії - ред.) полягає в тому, щоб забезпечити відкритий і транспарентний діалог між Москвою і Вашингтоном, що я і підтвердив на зустрічах, які у мене були з керівниками російського уряду за останні три тижні ", - заявив Салліван.

Він підкреслив, що має намір продовжити курс свого попередника Джона Хантсмана і починати домагатися спільної роботи США і Росії, так як це сьогодні вкрай потрібне і це його пріоритетне завдання.

Салліван визнав, що у Росії і США є принципові розбіжності, але це, за його словами, не означає, що немає обов'язку підтримувати контакти з іншою стороною. Він додав, що Трамп доручив йому зробити все можливе, щоб поліпшити відносини між двома країнами.

"Я не можу сказати вам, скільки на це піде часу, але починати треба сьогодні, так як відносини Москви і Вашингтона досягли найнижчої точки з часів холодної війни", - додав Салліван.

Нагадаємо, новий посол США в Росії Джон Салліван прибув до Москви в середині січня - до призначення він обіймав посаду заступника держсекретаря США. Салліван змінив на посту Джона Хантсмана, який подав заяву про відставку в серпні 2019 року. 5 лютого він вручив президенту РФ Володимиру Путіну вірчі грамоти. Путін у відповідь на це заявив, що "Москва готова до змістовного діалогу з американською стороною, але тільки на принципі рівності і поваги до суверенітету один одного".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку січня Трамп уже виступав зі скандальною заявою по Росії. Він заявляв, що Вашингтон повинен налагодити відносини з Москвою і відновити торгівлю. За дружбу з Росією Трамп виступає не в перший раз. Ще минулого року він заявляв, що готовий йти на зближення з Кремлем, так як, на його думку, це буде розумним рішенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?