Податкова амністія: у Зеленського пояснили, кого не помилують
Категорія
Україна
Дата публікації

Податкова амністія: у Зеленського пояснили, кого не помилують

Податкова амністія: у Зеленського пояснили, кого не помилують

Данило Гетманцев, який очолить комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, заявив, що податкова амністія буде платною і влада планує залучити в бюджет 5% від сум, які будуть амністовані.Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

"Податкову амністію планується запустити в пакеті з BEPS і ратифікацією угоди про автоматичний обмін податковою інформацією. Ми припускаємо, що амністія буде платною. Загальна ставка - 5%, знижена - 2,5% при інвестуванні в облігації держпозики. Підвищена ставка буде стягуватися з декларування негрошових активів. Щоб активи були амністовані, вони повинні бути повернуті Україні в грошовій формі і розміщені на рахунках українських банків", - заявив він.

Гетманцев наголосив, що перша мета податкової амністії - "дати можливість людям, які 28 років отримували доходи в різних формах, відбілитися. Підвести риску під тим, що було за 28 років, і почати нову фінансову історію з чистого листа".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Разумков заявив, що керівництво партії розробить механізм покарання для недобросовісних народних депутатів. Йдеться перш за все про парламентаріїв, що будуть прогулювати засідання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?