Події у Бєлгородській області викликали паніку в Росії — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Події у Бєлгородській області викликали паніку в Росії — ISW

Події у Бєлгородській області викликали паніку в Росії — ISW
Джерело:  online.ua

Російський інфопростір не знав, як реагувати на рейд російських добровольчих батальйонів в Бєлгородську область, тому серед російських "блогерів" виникла паніка та неузгодженість.

Джерело: ISW

Рейд росіян в Бєлгородську область застав владу РФ зненацька

Рейд російського добровольчого корпусу (РДК) і легіону «Свобода Росії» (ЛСР) у Білгородську область викликав низку відповідей місцевих і федеральних російських чиновників.

Російський інформаційний простір відреагував фракційно, панічно та неузгоджено, що він схильний демонструвати, коли відчуває значні інформаційні потрясіння, - зазначили аналітики.

Деякі російські "військові блогери" зациклилися на тому, що РДК і ЛСР складаються здебільшого з росіян, і назвали їх зрадниками Росії, безпідставно звинувативши їх у роботі з ГУР.

Кілька блогерів також припустили, що атака була цілеспрямованою інформаційною операцією, покликаною відвернути увагу від нещодавнього захоплення Бахмута Росією та посіяти паніку в російському інформаційному просторі напередодні потенційного українського контрнаступу, - йдеться у звіті.

Фото - understandingwar.org

Аналітики зазначають, що колишній російський офіцер та воєнний злочинець Ігор Гіркін зауважив, що він давно попереджав, що такі транскордонні рейди можуть бути частиною ширшої української контрнаступальної стратегії.

Власник групи Вагнера Євген Пригожин, за словами ISW, скористався інцидентом, щоб звинуватити російський уряд та його бюрократичну бездіяльність у сприянні атаці та розкритикував Міноборони Росії за неспроможність зміцнити російські кордони та захистити Росію.

Перша помічена лінія російських оборонних укріплень проходить, зокрема, за 2 км перед Горою-Подолом, і припущення, що силам РДК вдалося пробити оборонну лінію, підкреслює слабкість таких укріплень, - зазначено у звіті.

Аналітики зазначають, що атака застала російських коментаторів зненацька.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Міноборони РФ, ФСБ і Прикордонна служба доповіли президенту РФ Володимиру Путіну про «спробу українських диверсантів прорватися в Бєлгородську область». Також Пєсков звинуватив Україну в інсценуванні інциденту, щоб відволікти увагу від ситуації в Бахмуті.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков оголосив про початок режиму антитерористичної операції з метою «забезпечення безпеки громадян Бєлгородської області».

Водночас в соцмережах почали публікувати кадри, які нібито демонструють офіційну евакуацію з Грайворонського району.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?