Подоляк дорікнув Меркель через газову та нафтову залежність від РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Подоляк дорікнув Меркель через газову та нафтову залежність від РФ

Подоляк дорікнув Меркель через газову та нафтову залежність від РФ
Джерело:  online.ua

За словами колишньої німецької канцлерки Ангели Меркель, вона очікувала, що російський диктатор Володимир Путін може розпочати повномасштабну війну. На цю заяву уже відреагував радник очільника ОПУ Михайло Подоляк.

Джерело: Твіттер Михайла Подоляка

Подоляк нагадав Ангела Меркель про "Північний потік-2"

Представник Офісу президента не приховує, що обурений політикою Меркель на посаді канцлерки ФРН. Він не розуміє, чому ексканцлерка збільшувала залежність Європи від Росії, якщо знала про криваві плани держави-агресорки.

Якщо Меркель завжди знала, що Росія планує війну, а мета Путіна – знищити ЄС, то навіщо було будувати "Північний потік–2"? "Я не була наївною", – каже ексканцлер. То навіщо було підсаджувати Європу на нафтову та газову голку Росії? І чому Німеччині сьогодні доводиться виправляти ці помилки? – поцікавився Михайло Подоляк.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно колишня німецька лідерка дала перше велике інтерв'ю вже не на посаді канцлера. Вона відверто зізналася журналістам, що очолюючи німецький уряд, "не була наївною" у питанні ненависті російського диктатора Володимира Путіна до західної демократичної моделі. За словами Меркель, вона навіть попереджала своїх колег про загрозу.

Попри це політикиея не обривала свої зв'язки з офіційною Москвою. Як відомо, вона активно підтримувала будівництво газогону "Північний потік-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?