Подоляк назвав геноцидом масову мобілізацію в Криму кримських татар
Категорія
Україна
Дата публікації

Подоляк назвав геноцидом масову мобілізацію в Криму кримських татар

Подоляк назвав геноцидом масову мобілізацію в Криму кримських татар
Джерело:  online.ua

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав масову мобілізацію кримських татар у тимчасово окупованому Криму справжнім геноцидом за етнічною ознакою. За повідомленнями КримSOS, 90% повісток в Криму адресовані кримським татарам.

Джерело: Михайло Подоляк, Суспільне

Мобілізація кримських татар є геноцидом

Масова мобілізація кримських татар у Криму – це справжній геноцид за етнічною ознакою та величезна трагедія для всього народу. Примус громадян до війни в окупованих регіонах – не що інше, як спроба масштабної зачистки території від нелояльного населення з боку Москви, – написав Подоляк.

Нагадаємо, що раніше 25 вересня голова окупаційної адміністрації в Криму Сергій Аксьонов повідомив про завершення до кінця дня мобілізаційних заходів.

Окупаційна влада Криму заявляла, що на території півострова планують мобілізувати 100 тисяч громадян.

Аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко зазначає, що впродовж 22 вересня було розіслано 5 тисяч повісток.

Їх роздавали у місцях компактного проживання кримських татар, Білогріськ, Бахчисарай, Кіровське. 90% повісток адресовані кримським татарам, йде така насильницька акція залучення татар до російської армії, з перспективою їх втягнення у бойові дії проти власної держави, — сказав Ярошенко.

Він зазначив, що у Криму кримські татари становлять 13-15% населення але отримують 90% повісток.

22 вересня людина отримала повістку, а 23 її вже відправляють у військову частину. Є випадки, коли дають чоловікам, в яких 3 дітей, - розповідає він.

Ярошенко зазначає, що вручення повісток носить не вибірковий характер, це люди різного віку, різних спеціальностей, чи є в них військовий досвід чи ні, також не зважають на стан здоров’я.

Виїхати важко, встановили багато блокпостів, також блокпости на Керченському мосту. В нас є інформація, що сильно перевіряють чоловіків, якщо вони мають кримську прописку, їх не випускають за межі півострова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?