Подумайте всі - Зеленський терміново звернувся до кожного українця
Категорія
Україна
Дата публікації

Подумайте всі - Зеленський терміново звернувся до кожного українця

Подумайте всі - Зеленський терміново звернувся до кожного українця
Джерело:  online.ua

У неділю, 21 червня, всі медичні працівники України та всього світу відзначають професійне свято - День медика. З цієї нагоди український глава Володимир Зеленський звернувся до всіх українців. Він привітав медпрацівників зі святом, а кожного українця закликав задуматися про ситуацію з коронавірусом в країні і попросив робити кожен день подарунки медикам, дотримуючись карантину, так як саме їм щодня ціною власного життя доводиться стояти на обороні України від інфекції і рятувати життя людей. Про це Зеленський сказав у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

Зеленський нагадав, що День медика не має офіційного статусу, але він є дійсно державним святом. Президент вважає, що для кожного українця сьогоднішній день - як день народження дуже близької людини. З нагоди свята, Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами 122 медиків.

"Українські лікарі - це наш державне скарб, і ми не маємо іншого права, ніж його зберегти. З цією метою в п'ятницю відбулося засідання уряду, де було прийнято відповідне рішення. Крім 6,5 мільярда для будівництва по всій країні приймальних відділень, ми додатково збільшуємо видатки на медицину майже на 8 мільярдів. А значить - всі медичні установи, які через стару реформу виявилися на межі закриття, будуть дофінансувати і збережені. 1,2 мільярда гривень буде направлено на екстрену медичну допомогу. А з 1 вересня всім медичним працівникам буде підвищена заробітна плата на 25, 50 і 70 відсотків в залежності від їх категорії ", - пообіцяв ураїнськім медикам президент.

Зеленський запевнив, що не допустить закриття лікарень і того, щоб лікарі втрачали роботу і шукали кращої долі за кордоном. Він також згадав 43 медичних працівників, які загинули, протидіючи COVID-19. Президент підкреслив, зараз кожен лікар фактично теж знаходиться на передовій, як і українські військові, борючись за наше здоров'я і життя.

Президент закликав українців ще раз задуматися над тим, чим вони можуть полегшити роботу медиків в умовах пандемії. А також підкреслив, що кожен з нас може привітати українських медиків.

"Вони загинули, захищаючи нас. Подумайте, як важко працюють наші лікарі. Коли потрібно - 24 години на добу, не думаючи про їжу і сон. Щодня вони роблять подвиг. Тому давайте кожен день вітати нашим захисників зі святом. І для цього потрібно зовсім небагато. Просто не бути байдужим. Носити маски. Тримати дистанцію. У транспорті, супермаркетах, громадських місцях і під час скупчення людей. Бути пильним, щоб бути здоровим. Повірте, що для наших лікарів це буде найкращим подарунком. Давайте робити їм такі подарунки. Сьогодні і щодня ", - додав Зеленський.

Нагадаємо, в Кабміні пообіцяли, що медикам піднімуть зарплату з 1 вересня 2020 року. Всім лікарям незалежно від посади уряд пропонує підвищити оклад на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати (в грошовому еквіваленті це приблизно 2 360 гривень), молодшим медичним сестрам - в розмірі 25% (орієнтовно 1 180 гривень).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зробив останнє попередження українцям через коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?