Я чекаю - Зеленський зробив останнє попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Я чекаю - Зеленський зробив останнє попередження українцям

Я чекаю - Зеленський зробив останнє попередження українцям
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні. Він доручив посилити перевірки в місцях скупчення людей на предмет дотримання правил карантину та притягнути до адміністративної відповідальності всіх порушників. Йшлося про перевірки громадського транспорту, ринків, магазинів і всіх інших місць, де спостерігається скупчення людей. Зеленський підкреслив, що стурбований стрімко зростаючою кількістю захворілих в країні. Він вимагає знайти причину цього і рішення виниклої проблеми. Дана заява прозвучала на традиційній селекторній нараді 13 червня, яка відбулася під головуванням українського лідера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Вже третю добу у нас значно вище кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину і очікую від вас прогнозів і рішень", - заявив Зеленський.

Глава МОЗ Максим Степанов запевнив президента, що сьогодні дійсно викликає занепокоєння підвищена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, число пневмоній і збільшення виявлених випадків зараження.

"Причини для паніки немає, але є «дзвіночки», які вимагають реакції", - підтримав Степанова глава Кабміну Денис Шмигаль і запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину.

Шмигаль наголосив, що міжнародний досвід показує дієвість адміністративної відповідальності, а глава Нацполіціі Ігор Клименко доповів, що за час карантину було складено понад 12,5 тисяч адміністративних протоколів за порушення вимог безпеки, суди винесли рішення про штрафи на 4,5 млн грн.

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт - місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення - на установах і платформах, які повинні забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів", - підвів підсумок наради Зеленський.

Нагадаємо, 13 червня загальна кількість хворих COVID-19 в Україні сягає вже 30506 осіб, з яких 753 випадки захворювання діагностували за останню добу. Це абсолютний антирекорд з початку пандемії. У МОЗ вважають, що якщо ситуація буде і далі погіршуватися, то потрібно знову посилювати карантин, так як коли українці не виходили з дому, то кількість хворих на добу коливалося в межах 200-300 пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зробив гнівне попередження українцям. Він заявив, що якщо громадяни країни продовжать масово порушувати карантинні обмеження, через що в Україні погіршилася ситуація з коронавірусом, то доведеться знову вводити жорсткі заходи. Президент нагадав, що правила соціального дистанціювання і масочного режиму ніхто не відміняв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?