Подвійна приватизація землі. Мінагро надало дані про тисячі правопорушників
Категорія
Економіка
Дата публікації

Подвійна приватизація землі. Мінагро надало дані про тисячі правопорушників

Подвійна приватизація землі. Мінагро надало дані про тисячі правопорушників
Джерело:  online.ua

В Мінагрополітики презентували дані про 4007 українців, які скористалися правом безоплатної приватизації землі більш, ніж один раз. Такий крок - поза законом, їхні імена внесли в базу порушників Націнфраструктури геопросторових даних, траплялися випадки, коли ласі до земель громадяни могли і до 5 разів використовувати право приватизації.

Джерело: Мінагро

"Усі охочі в режимі реального часу на геопорталі відкритих даних можуть ознайомитися з усім пакетом інформації про громадян, які могли до 5-ти разів скористатися правом безоплатної приватизації: кадастровими номерами та правовстановлюючими документами. Далі справа - за правоохоронними органами. Безумовно, той, хто зловживав своїм правом безоплатної приватизації, нестиме юридичну відповідальність", - заявив міністр агрополітики Роман Лещенко.

За його словами, це перша хвиля відповідних даних із точки зору приватизації.

"Далі справа - за правоохоронними органами. Безумовно, той, хто зловживав своїм правом безоплатної приватизації, нестиме юридичну відповідальність", - додав Лещенко.

Також він анонсував, оприлюднення нових фактів порушень земельного законодавства.

"Окремо хочу сказати, що за цей період нам вдалося повернути незаконно відчужені землі Міністерству оборони. Йдеться про території військових містечок, аеродромів. А також повернення земель природно-заповідного фонду, водного фонду та лісогосподарського призначення", - додав міністр.

Відповідно до даних дашборду, станом на 27 вересня йдеться про 4007 осіб, які скористались "подвійною" приватизацією землі.

Що передбачає Земельний Кодекс

Нагадаємо, згідно зі ст. 121 Земельного кодексу України, кожен громадянин має право безкоштовно отримати:

  • для ведення особистого сільського господарства - до 2 га землі,

  • для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;

  • для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;

  • для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара.

Минулого тижня в Мінагро озвучили ймовірність заміни права на безоплатну приватизацію у "фізичних" гектарах правом на фіксовану знижку при купівлі та отриманні в оренду державних земель.

Читайте також:

  • Вчені висунули нову теорію формування Місяця.

  • Вчені відкрили найбільшу за всю історію спостережень комету.

  • Науковці з’ясували, як на Марсі сформувався ландшафт з річками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?