Погано буде всім - Зеленський зробив українцям останнє попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Погано буде всім - Зеленський зробив українцям останнє попередження

Погано буде всім - Зеленський зробив українцям останнє попередження
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні, через черговий антирекорд в зв'язку з шаленим ростом числа хворих. Він вважає недостатньою роботу щодо роз'яснення людям необхідністі дотримання карантинних заходів після пом'якшення правил. Президент доручив посилити перевірки дотримання карантину, інакше в Україні виникне пік захворювання вже влітку, а через це погано буде всім. З такою заявою він виступив 25 червня в ході традиційного селекторної наради щодо запобігання поширення COVID-19 під головуванням Зеленського, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"У нас в деяких регіонах заповнене вже більше половини ліжкомісць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити це зростання, отримаємо пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий ослабленню карантину", - заявив Зеленський.

У свою чергу глава МОЗ Максим Степанов відповів Зеленському, що в деяких країнах заходи пом'якшують навіть більше, ніж в Україні, що дозволяє робити висновки про те, що щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину. При цьому Степанов запевнив, що МОЗ поліпшив якість медичної допомоги, яка надається пацієнтам з COVID-19, і навіть після зростання кількості хворих не буде збільшуватися число тих, кому потрібне підключення до апаратів ШВЛ.

При цьому в МВС запевнили, що проводять масові і ретельні перевірки щодо дотримання карантину в Україні. Тільки за останні три дні в три рази збільшили кількість штрафів для підприємств і організацій, що порушують карантин. Найбільше проблем у МВС бачать з громадським транспортом, де постійно порушується дистанція і масковий режим. Також існують проблеми зі скупченням людей. В цілому вже накладено штрафів більш ніж на 5 млн гривень. До перевірок підключили 2500 інспекторів, які проводять перевірку закладів і роз'яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів.

Нагадаємо, 25 червня в Україні зафіксовано 994 нових випадків COVID-19. Це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих на коронавірус досягає вже 40008 людей, з них 1067 осіб померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою. При цьому 17758 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні. Він доручив посилити перевірки в місцях скупчення людей на предмет дотримання правил карантину та притягнути до адміністративної відповідальності всіх порушників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?