Полетять голови: Зеленський неочікувано пригрозив членам своєї команди
Категорія
Політика
Дата публікації

Полетять голови: Зеленський неочікувано пригрозив членам своєї команди

Полетять голови: Зеленський неочікувано пригрозив членам своєї команди
Джерело:  online.ua

22 жовтня укранський лідер Володимир Зеленський повідомив українським громадянам, що уже незабаром разом із очільником уряду Денисом Шмигалем планує повноцінно оцінити роботу Кабміну та, за необхідності, звільнити кількох міністрів, які не виконали своїх обіцянок. Президент країни звернув увагу на те, що втратять свої посади найслабші урядовці. Володимир Зеленський також наголосив, що оцінка буде залежати виключно від роботи міністра. Свою позицію глава держави озвучив в інтерв'ю кільком українським телеканалам, передає ONLINE.UA.

"Голови можуть полетіти, це правда. Але я хочу сказати не через те, що хтось з депутатів має погані стосунки з тим чи іншим міністром. Найближчим часом ми дивитимемося результат роботи Кабміну разом з прем’єром. Є оцінювальний формат тих чи інших міністрів і дійсно когось може не бути. Найслабші будуть йти", – підкреслив український лідер.

Що важливо розуміти, звільнити того чи іншого міністра своїм указом Володимир Зеленський не може, оскільки у президента Україні відсутні такі повноваження. Однак вони є у народних обранців. Цілком ймовірно, що пропрезидентська фракція "Слуга народу", яка має монобільшість у парламенті та може фактично самостійно приймати ті чи інші рішення, суттєво прискорить цей процес.

Як уже згадувалося раніше, лише глава Кабміну, а також міністр закордонних справ та міністр оборони призначаються Верховною Радою за поданням президента. Так само він може звернутися до Ради з поданням щодо їх звільнення.Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський публічно поскаржився на не надто потужні покарання за порушення карантину в Україні. Політик вважає, що такі заходи на тлі погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19 слід виправляти шляхом посилення. На його думку, винні у сьогоденному стані штрафів народні депутати Верховної Ради. Нібито суди виправдовують людей, проти яких оформлюють протокол про адміністративне порушення.Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський дав інтерв’ю чотирьом телеканалам, яке покажуть уже 22 жовтня.  Цю інформацію уже офіційно підтвердила речниця українського лідера Юлія Мендель, медіаконсультант ОП Михайло Подоляк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?