Політ на Місяць у 2025. Представлено новий прототип скафандра для астронавтів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Політ на Місяць у 2025. Представлено новий прототип скафандра для астронавтів

Політ на Місяць у 2025. Представлено новий прототип скафандра для астронавтів
Джерело:  online.ua

У NASA представили прототип скафандра від Axiom Space для астронавтів місії Artemis III. Політ у ньому на Місяць планується вже в 2025 році.

Джерело: NASA

Прототип скафандра від Axiom Space

15 березня під час події в Космічному центрі Х’юстона в Техасі було представлено перший прототип скафандрів для місії Artemis III.

NASA поширила фото майбутніх скафандрів для місії та розповіла про їх особливості.

Повідомляється, що коли NASA відправить перших астронавтів досліджувати Південний полюс Місяця, місяцеходи одягнуть саме ці скафандри.

Axiom Space організувала захід, на якому студенти та ЗМІ могли поставити запитання та побачити скафандр зблизька.

Скафандр під назвою Axiom Extravehicular Mobility Unit базується на розробках прототипів скафандрів NASA та містить новітні технології, покращену мобільність і додатковий захист від потенційних небезпек на Місяці.

Скафандри матимуть такі діапазон рухів і гнучкість, які будуть необхідні для дослідження місячного ландшафту.

Axiom Extravehicular Mobility Unit має автономну систему життєзабезпечення, просторий для огляду середовища шолом і найголовніше — він зручний та не сковує рухів астронавта.

Політ на Місяць в 2025 році

У NASA заявили, що у 2025 році, після двох випробувальних місій, Artemis III полетить на Місяць, що стане першим поверненням людства на поверхню Місяця за понад 50 років.

Місія Artemius повернеться на Місяць за науковими відкриттями, економічними вигодами та натхненням для нового покоління дослідників.

Там додали, що буде побудовано базовий табір Artemius на поверхні та Шлюз на місячній орбіті.

Ці елементи дозволять нашим роботам і астронавтам досліджувати більше та проводити більше наукових досліджень, ніж будь-коли раніше,  — сказали в агенції

В NASA розповіли, що завдяки місії Artemius агенція висадить першу жінку та першу не білу людину на Місяць.

Це допоможе NASA досягти низку важливих цілей, серед яких: рух до довгострокової стійкої присутності на Місяці, дослідження ще більшої його поверхні, та підготовка до майбутніх місій астронавтів на Марс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?