Політолог пояснив, хто може зупинити Путіна у Нагірному Карабасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив, хто може зупинити Путіна у Нагірному Карабасі

Політолог пояснив, хто може зупинити Путіна у Нагірному Карабасі
Джерело:  24 канал

Нещодавно вірменський лідер Нікол Пашинян заявив, що підтримує введення російських миротворців у Нагірний Карабах. Одна Ігор Семиволос, директор Інституту близькосхідних досліджень, звернув увагу на те, що Азербайджан не погодиться на таку пропозицію, адже запрошувати команду очільника Кремля Володимира немає сенсу. Особливо враховуючи те, що офіційний Баку протягом тривалого часу заявляє про необхідність активного долучення турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана до вирішення конфлікту. За словами експерта, сам президент Туреччини вже заявив про обговорення цієї проблеми з росіянами. Мовляв, вони не проти та поважають право Анкари бути серйозніше залученою у відповідний процес, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Думаю, ми перебуваємо на початковому етапі торгів. Очевидно, що у теперішніх умовах Азербайджан не погодиться на російську присутність на своїй території... Кремлю, звісно, вигідно мати додатковий вплив. Можливо, вони цього хотіли б. Але чи можуть? Тут питання полягає в тому, чи достатньо у Кремля аргументів, аби переконати Алієва (президент Азербайджану – ред.) погодитися на такий варіант", – наголосив політолог.

За словами директора Інституту близькосхідних досліджень, офіційний Баку не погодиться з пропозицією, яка передбачає, що тривалий час цей конфлікт буде заморожений – тепер вже російською стороною. На переконання експерта, без згоди Азербайджану росіяни ввести миротворців не зможуть.

"У такому випадку це буде вторгнення та агресія проти суверенної держави. Натомість Туреччина неодноразово заявляла, що готова безпосередньо втрутитися, якщо третя сторона братиме участь в конфлікті", – пояснює Ігор Семиволос.

Не можна не згадати, що 21 жовтня офіційний Єреван вирішив піти на нові радикальні заходи — він заборонив ввезення турецьких товарів до Вірменії. Таким чином офіційний Єреван безстрашно помстився президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку Азербайджану.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідер Вірменії Нікол Пашинян екстрено звернувся до свого народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?