Політолог пояснив, за яких умов Україна вступить в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив, за яких умов Україна вступить в НАТО

Політолог пояснив, за яких умов Україна вступить в НАТО
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Микола Давидюк прокоментував зміни до Конституції щодо ЄС та НАТО, зазначивши, що український глава Петро Порошенко таким чином піклується про підвищення своїх рейтингів. Політолог нагадав, що президент приїхав до Ради виступити, а неприхована усмішка на його обличчі яскраво про це говорила, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Однак вступ до НАТО – це не є обіцянка, яку він придумав. Вперше про це заявив Кучма, потім найбільшого суспільного розголосу це набуло в часи Ющенка. Якщо проаналізувати три десятки політичних кампаній кандидатів в президенти, які вже зареєстровані, то в половини теж йдеться про вступ до НАТО. Сказати, що це ідея однієї людини теж не можна. Те, що він (Порошенко, – ред.) хоче прив'язати це до себе, то вже його особиста справа", - пояснив він.

Експерт нагадав: НАТО заявило нашій країні, що вони відкриті, але нам треба переходити до реальних реформ.

"Економічна стабільність, політичні та антикорупційні реформи, відкритість бюджету, відсутність корупції – це буде вступ до НАТО", - зазначив Давидюк.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що вступ України до НАТО є надзвичайно важливим, адже він забезпечує колективну оборону, а країна менше витрачає на свою оборону. Окрім того, членство в Альянсі зробить неможливим зміну західного курсу країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?